Polonia a adoptat o declarație prin care puterea din Rusia este declarată „regim terorist”
Full Article 1 minutes read

Polonia a adoptat o declarație prin care puterea din Rusia este declarată „regim terorist”

Cu 85 de voturi, Senatul Poloniei a adoptat o rezoluție prin care puterea din Rusia este declarată „regim terorist”. Informația a fost publicată pe site-ul legislativului polonez în data de 26 octombrie.

Potrivit documentului, legislatorii polonezi condamnă agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și îndeamnă toate țările care pledează pentru pace, democrație și drepturile omului să recunoască puterea din Federația Rusă drept regim terorist.

„În data de 24 februarie 2022, Rusia a declanșat un război sângeros împotriva Ucrainei, dorindu-și ștergerea de pe fața pământului a unei țări suverane și nimicirea poporului său”, se arată în document.

Senatorii polonezi au subliniat că, în prezent, Ucrainei „apără democrația și libertatea”, iar felul eroic cum ucrainenii își apără independența provoacă admirația întregii lumi libere.

Anterior, parlamentul Estoniei a declarat puterea de la Moscova „regim terorist”.

Pe 13 octombrie și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recunoscut Rusia ca fiind un regim terorist.

Anterior, Legislativul Lituaniei, dar și cel al Letoniei au adoptat rezoluții prin care Federația Rusă este declarată „stat-terorist”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: