Polonia a adoptat o declarație prin care puterea din Rusia este declarată „regim terorist”
Full Article 1 minutes read

Polonia a adoptat o declarație prin care puterea din Rusia este declarată „regim terorist”

Cu 85 de voturi, Senatul Poloniei a adoptat o rezoluție prin care puterea din Rusia este declarată „regim terorist”. Informația a fost publicată pe site-ul legislativului polonez în data de 26 octombrie.

Potrivit documentului, legislatorii polonezi condamnă agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și îndeamnă toate țările care pledează pentru pace, democrație și drepturile omului să recunoască puterea din Federația Rusă drept regim terorist.

„În data de 24 februarie 2022, Rusia a declanșat un război sângeros împotriva Ucrainei, dorindu-și ștergerea de pe fața pământului a unei țări suverane și nimicirea poporului său”, se arată în document.

Senatorii polonezi au subliniat că, în prezent, Ucrainei „apără democrația și libertatea”, iar felul eroic cum ucrainenii își apără independența provoacă admirația întregii lumi libere.

Anterior, parlamentul Estoniei a declarat puterea de la Moscova „regim terorist”.

Pe 13 octombrie și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recunoscut Rusia ca fiind un regim terorist.

Anterior, Legislativul Lituaniei, dar și cel al Letoniei au adoptat rezoluții prin care Federația Rusă este declarată „stat-terorist”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: