Pompierii moldoveni salvează vieți în Grecia
Full Article 2 minutes read

Pompierii moldoveni salvează vieți în Grecia

Incendiile din Grecia continuă să facă ravagii, iar pompierii moldoveni detașați în misiune au reușit să salveze trei persoane, zece case și cinci autovehicule din orașul Varnavas, prefectura Attica. Intervenția lor a început pe 11 august după-amiază și s-a încheiat în această dimineață.

Condițiile meteorologice, caracterizate prin temperaturi ridicate și umiditate scăzută, au accelerat răspândirea focului către zona rezidențială,  a comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pe o suprafață de aproximativ 1 hectar, mai multe case au fost cuprinse de flăcări, iar echipele de intervenție au muncit din greu pentru a stinge incendiul și a proteja locuitorii și proprietățile lor.

În această dimineață, autoritățile elene au desemnat echipei de pompieri moldoveni o nouă misiune în apropierea orașului Atena.

***
Amintim că 20 de pompieri moldoveni din cadrul IGSU, specializați în combaterea incendiilor forestiere, sunt detașați în Republica Elenă până pe 15 august.

Autoritățile elene au anunțat pe 12 august că un incendiu de vegetație, alimentat de rafale puternice de vânt, face ravagii în apropiere de Atena. Forțele de protecție civilă din Grecia au ordonat evacuarea mai multor localități din suburbiile nord-estice ale Atenei, după evacuarea orașului Marathon pe 11 august. Incendiile avansează rapid către capitala țării, Atena.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: