Popescu i-a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova: Va permite rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean
Full Article 2 minutes read

Popescu i-a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele din Moldova: Va permite rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean

Vicepremierul Nicu Popescu i-a cerut din nou Federației Ruse să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Odată retrase trupele rusești, spune ministrul de Externe, vor fi create condiții favorabile pentru rezolvarea „exclusiv pașnică” a conflictului transnistrean. Șeful diplomației de la Chișinău a făcut declarația în cadrul panelului dedicat Ucrainei în marja celei de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurat în Skopje, Macedonia de Nord.

Ministerul de Externe, Nicu Popescu, anunță că s-a întâlnit pe 29 noiembrie, în cadrul panelului dedicat Ucrainei și a condamnării agresiunii ruse față de vecinii noștri, cu mai mulți miniștri din statele membre UE, inclusiv a României, Spaniei, Cehiei, Danemarcei și Franței.

Șeful diplomației anunță că a abordat în cadrul discuțiilor subiectul procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și votul din cadrul Consiliului European de pe 14-15 decembrie.

„Extinderea Uniunii Europene reprezintă cu siguranță un proces semnificativ, cu beneficii atât pentru UE, cât și pentru statele aflate în proces de aderare, inclusiv Republica Moldova. Am exprimat recunoștința față de colegii mei pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și am subliniat importanța continuării asistenței acordate Ucrainei, care luptă zilnic pentru pacea și securitatea noastră colectivă”, a declarat Popescu.

Vicepremierul anunță că a reiterat, de asemenea, în cadrul discuțiilor, „necesitatea retragerii necondiționate a trupelor Federației Ruse” de pe teritoriul Republicii Moldova, „creând astfel condiții favorabile pentru rezolvarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean”.

Amintim că o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu vicepremierul Nicu Popescu, participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE. Evenimentul are loc în perioada 29-30 noiembrie în Skopje, Macedonia de Nord.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: