Portugalia, gata să extindă colaborarea cu Moldova. Președintele Rebelo de Sousa a anunțat principalele domenii
Full Article 2 minutes read

Portugalia, gata să extindă colaborarea cu Moldova. Președintele Rebelo de Sousa a anunțat principalele domenii

Președintele portughez Rebelo de Sousa a declarat că Portugalia și Republica Moldova își vor aprofunda colaborarea bilaterală. Oficialul a spus că a convenit cu omologul său moldovean, Maia Sandu, că cele două țări vor coopera în mai multe domenii, printre care educația, infrastructura, digitalizarea și lucrările publice. Precizarea a fost făcută în cadrul unei conferinței comune cu Maia Sandu, care s-a desfășurat pe 3 octombrie la Lisabona.

Noi (Moldova și Portugalia  – n. r.) cooperăm, dar ne-am putea aprofunda cooperarea. Ambii șefi de state au căzut de acord asupra acestor domenii: educație, tineret, știință, tehnologie, infrastructură, lucrări publice, surse regenerabile, mă refer la tranziția energetică, noi surse de energie, digitalizare. Acestea sunt domenii evidente, și ele fie sunt în curs de desfășurare, fie se află în condiții foarte bune pentru a fi demarate în curând”, a spus președintele portughez.

***

Amintim că, în perioada 2 – 4 octombrie, președinta Maia Sandu efectuează o vizită oficială în Portugalia. În cadrul acesteia, șefa statului a avut o întrevederi cu omologul său portughez Rebelo de Sousa, primarul Lisabonei Carlos Moedas și diaspora moldovenească (Detalii AICI). Maia Sandu urmează să aibă o întrevedere și cu ministrul portughez de Externe.

Precizăm că corespondentul NM Stela Untila se află în Portugalia și reflectă vizita de stat a președintei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: