Postul de televiziune „Dojdi” va putea fi urmărit în tot spațiul UE. Țara care i-a oferit licență de emisie
Full Article 2 minutes read

Postul de televiziune „Dojdi” va putea fi urmărit în tot spațiul UE. Țara care i-a oferit licență de emisie

Postul de televiziune „Dojdi” a obținut licență de emisie în Regatul Țărilor de Jos. Anunțul a fost făcut de către redactorul-șef Tihon Dziadko, într-un interviu.

Informația a fost publicată și de instituția locală responsabilă de domeniul mass-media. Potrivit Radio Letonia, licența obținută în Olanda i-ar putea permite postului TV să își difuzeze produsele media prin cablu în toate statele UE, inclusiv în Letonia.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, autoritățile din Letonia au retras emisia de licență pentru „Dojdi”. S-a întâmplat după ce moderatorul unei emisiuni a declarat: „Sperăm că am reușit să ajutăm mulți militari, inclusiv prin mediatizare și pur și simplu prin unele facilități de bază pe front”.

Ulterior, redactorul-șef al postului TV Tihon Dziadko a subliniat că „Dojdi” nu a mediatizat și nu intenționează să mediatizeze armata rusă pe front, iar jurnalistul care a făcut declarația controversată a fost concediat. Anterior, „Dojdi” a fost amendat cu 10 mii de euro pentru că a ilustrat harta Rusiei cu peninsula Crimeea în componența țării, precum și pentru formularea „armata noastră” cu privire la armata rusă.

***

„Dojdi” s-a lansat pe piața mediatică din Rusia în anul 2010. La început, postul TV era unul de divertisment, însă ulterior a abordat subiectele social-politice și a devenit principala televiziune care critica puterea de la Kremlin. Drept urmare, a fost exclusă din grila operatorilor ruși prin cablu și satelit. În 2017 a fost blocat și în Ucraina. În anul 2021, în Rusia a fost declarat „agent străin”, iar în martie 2022, după o săptămână de la invazia Ucrainei, Procuratura Generală a Rusiei a blocat site-ul „Dojdi” pentru că ar „răspândi informații false despre acțiunile armatei ruse și îndemnuri la acțiuni extremiste”. Pe 3 martie, redacția „Dojdi” și-a suspendat activitatea. Pe 6 iunie, „Dojdi” a obținut licență de emisie în Letonia.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: