Precizările lui Dmitrii Kozak despre o întâlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Putin
Full Article 2 minutes read

Precizările lui Dmitrii Kozak despre o întâlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Putin

Șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei Dmitrii Kozak nu exclude o eventuală întâlnire dintre președinta Republicii Moldova Maia Sandu și președintele Federației Ruse rus Vladimir Putin.

Întrebat de jurnaliști când ar putea avea loc o întâlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Putin, Kozak a răspuns:

„Dacă la nivel interministerial vom reuși să ajungem la un acord prealabil, atunci întâlnirea va avea loc cu siguranță”.

Amintim că Dmitrii Kozak, șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei a ajuns, în seara de miercuri, 11 august, la Chișinău. Acesta s-a întâlnit cu președinta țării, Maia Sandu. În ajun, șefa statului a precizat că la întâlnirea cu Kozak vor participa vicepremierul, ministrul de Externe Nicu Popescu și vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski.

La plecarea de la Președinție, oficialul rus, care era însoțit de ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov a făcut o declarație scurtă pentru presă. Acesta a menționat că întâlnirea a fost „constructivă și binevoitoare”. Dmitrii Kozak a mai declarat că s-a discutat despre situația din Transnistria, munițiile din Transnistria, colaborare în domeniul comerțului, inclusiv ridicarea restricțiilor din prezent, dar și despre livrările de gaz.

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, președinta țării Maia Sandu a menționat că discuțiile cu autoritățile din Rusia ar urma să fie lansate de noul Guvern și ministru de Externe.

„Vrem o relație pragmatică cu Rusia” a declarat președinta Maia Sandu într-un recent interviu cu publicația americană „American Purpose”. Aceasta a precizat că se referă, în primul rând, la redeschiderea pieței rusești pentru exporturile moldovenești, clarificarea statutului emigranților moldoveni din Rusia și evacuarea trupelor și munițiilor rusești din regiunea transnistreană, pentru că prezența lor acolo reprezintă „nu numai un pericol național, dar un pericol pentru întreagă regiune”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: