Premieră pentru echipa de fotbal Petrocub Hîncești: va juca în grupele unei competiții europene
Full Article 1 minutes read

Premieră pentru echipa de fotbal Petrocub Hîncești: va juca în grupele unei competiții europene

Campioana Moldovei la fotbal, Petrocub Hîncești, a încheiat la egalitate returul cu campioana Țării Galilor, The New Saints. Datorită victoriei din tur, Petrocub Hîncești s-a calificat în premieră în grupele Conference League. Petrocub devine astfel prima echipă din Moldova, în afară de Sheriff, care obține calificarea în faza grupelor unei competiții europene intercluburi, susține Federația Moldovenească de Fotbal. 

Petrocub Hîncești a jucat în seara zilei de 13 august meciul retur contra formației The New Saints din Țara Galilor, pe stadionul Park Hall din Oswestry. Meciul din manșa tur s-a încheiat cu scor de 1-0 în favoarea Petrocub Hîncești. Returul s-a încheiat la egalitate, ceea ce a permis echipei Petrocub să se califice în grupele cupelor europene.

Acum, FC Petrocub va întâlni în runda play-off preliminară al Ligii Europa Ludogorets (Bulgaria). Meciurile vor avea loc pe 22 și 29 august. Dacă va reuși să învingă Ludogorets, Petrocub ar putea ajunge în grupele Europa League.

Petrocub Hâncești a câștigat în 2024 primul titlu de campioană națională. Hânceștenii sunt pe locul 208 în clasamentul UEFA. Evoluează pentru a 7-a oară în cupele europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: