Premierul britanic Boris Johnson se află la la Kiev, într-o vizită neanunțată prealabil
Full Article 1 minutes read

Premierul britanic Boris Johnson se află la la Kiev, într-o vizită neanunțată prealabil

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a sosit la Kiev. Acest lucru a fost anunțat de șeful adjunct al Biroului Președintelui Ucrainei Andrei Sibiga, citat de Unian. 

„În acest moment, vizita lui Boris Johnson la Kiev a început cu o întâlnire tête-à-tête cu președintele Volodimir Zelenski”, a spus el.

Sibiga a subliniat că Marea Britanie este lider în sprijinul apărării pentru Ucraina, în coaliția antirăzboi și în sancțiunile împotriva agresorului rus.

Potrivit BBC, vizita premierului britanic vine a doua zi după ce Marea Britanie a anunțat arme de 100 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, după bombardarea refugiaților într-o gară.

„Prim-ministrul a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Zelenski în persoană, într-o demonstrație de solidaritate cu poporul ucrainean”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Johnson.

„Vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Marii Britanii pentru Ucraina, iar premierul va stabili un nou pachet de ajutor financiar și militar”, anunță Downing Street.

Vizita Johnson la Kiev nu a fost anunțată în prealabil.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: