Premierul Chicu a votat: „În mâinile fiecăruia este acum soarta țării”
Full Article 2 minutes read

Premierul Chicu a votat: „În mâinile fiecăruia este acum soarta țării”

Premierul Ion Chicu și-a exercitat în dimineața de 1 noiembrie dreptul la vot. Alături de soție, acesta a votat la ora 7:30. Șeful executivului a îndemnat moldovenii să participe în număr cât mai mare la procesul electoral.

„Republica Moldova cu siguranță are viitor, este nevoie doar să muncim mult și să ne prezentăm astăzi la vot. Sunt sigur că fiecare cetățean știe pentru ce votează, în mâinile fiecăruia este acum soarta țării, a fiecăruia în parte. Este necesar de făcut alegerea corectă, așa cum cred că am făcut-o eu. Sănătate tuturor, veniți, vă rog, la alegeri. Cei din birourile electorale sunt astăzi în prima linie, la fel ca medicii, învățătorii, etc.”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

În țară, au fost deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 42 pentru alegătorii din Transnistria. În afara țării au fost deschise 139 secții de votare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: