Premierul Danemarcei, la Chișinău: Noi, în cadrul UE, suntem determinați să sporim asistența macro-financiară pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

Premierul Danemarcei, la Chișinău: Noi, în cadrul UE, suntem determinați să sporim asistența macro-financiară pentru Moldova

Prim-ministra Regatului Danemarcei Mette Frederiksen efectuează o vizită în Republica Moldova. Este prima vizită a unui șef de guvern danez în țara noastră. Mette Frederiksen a spus că Uniunea Europeană este determinată să sporească asistența macro-financiară pentru Republica Moldova la suma de 295 milioane euro. 

„Înainte de a veni aici, ieri, am vizitat Ucraina și am văzut cu ochii proprii distrugerile teribile care au fost cauzate de războiul ilegal și de atacurile brutale ale Rusiei, ceea ce afectează evident și țara dumneavoastră. (…) Noi, în cadrul Uniunii Europene, lucrăm mult pentru a ușura această povară și noi categoric suntem determinați să sporim această asistență macro-financiară pentru Republica Moldova la suma de 295 milioane euro. Ați deschis brațele pentru refugiații ucraineni, a fost foarte impresionant acest lucru”, a spus Mette Frederiksen.

Totodată, oficialul danez a menționat că a discutat cu președinta Maia Sandu inclusiv despre tranziția verde. „Cred că avem mai multe domenii în care am putea conlucra foarte strâns”, a spus Mette Frederiksen.

La rândul ei, Maia Sandu a declarat că Moldova vrea să coopereze cu Danemarca inclusiv în domeniul energiei regenerabile. „Criza energetică prin care trecem acum ne-a determinat să punem accent pe independența energetică a țării, în special pe resursele regenerabile sau verzi”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a mai spus că în Moldova activează în prezent 36 de companii cu capital danez. „Cu siguranță acest număr poate să crească”, a conchis oficialul moldovean.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: