(FOTO) Guvernul României are un nou angajat. Robotul ION va identifica problemele cetățenilor prin intermediul rețelelor de socializare
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Guvernul României are un nou angajat. Robotul ION va identifica problemele cetățenilor prin intermediul rețelelor de socializare

Premierul român Nicolae Ciucă are, începând din 1 martie, un nou consilier la Guvern. Este vorba despre un robot dotat cu inteligență artificială (AI), pe nume ION, care este asemănător unei oglinzi. Acesta va avea rolul să preia mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor, transmite ProTV.ro.

„Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Cele două mari obiective ale lui ION sunt scanarea rețelelor sociale și „identificarea, extragerea și clusterizarea informațiilor relevante pentru decidenții politici” precum și „diseminarea informațiilor către decidenți politici pe baza principiului need-to-know pentru implementarea politicilor publice relevante”.

Simplu spus, ION va scana postările din social media, le va prioritiza și apoi le va prezenta cabinetului premierului. După cum recunosc chiar dezvoltatorii acestei platforme, importanța postărilor va fi dată, tehnic, de numărul de aprecieri și comentarii. Ulterior, va fi efectuată extragerea din postările relevante a temelor de interes folosind metode de Natural Language Processing și Deep Learning.

(FOTO) Guvernul României are un nou angajat. Robotul ION va identifica problemele cetățenilor prin intermediul rețelelor de socializare

ProTV.ro


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: