Premiul Nobel pentru chimie: un american și doi britanici, apreciați pentru cercetări despre proteine
Full Article 50 second read

Premiul Nobel pentru chimie: un american și doi britanici, apreciați pentru cercetări despre proteine

În 2024, laureații Premiului Nobel pentru chimie sunt cercetătorii David Baker, Demis Hassabis și John Jumper. Anunțul a fost făcut pe 9 octombrie de Comitetul Nobel, care a precizat că americanul Baker a fost apreciat pentru „design-ul computațional al proteinelor”, iar britanicii Hassabis și Jumper – „predicția structurii proteinelor”. 

Precizăm că, în această săptămână, a demarat anunțarea laureaților din acest ai Premiului Nobel. Până acum au fost făcute publice numele câștigătorilor prestigiosului trofeu la trei categorii: fiziologie sau medicinăfizică și chimie. Pe 10 octombrie, urmează să fie anunțați câștigătorii Premiului Nobel pentru literatură, 11 octombrie – pace, iar pe 14 octombrie – economie.

La fiecare categorie, Premiul Nobel este însoțit de 11 milioane de coroane suedeze, echivalentul a circa 1 milion de dolari, potrivit actualului curs valutar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.




Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: