Presă: Scholz s-a răzgândit – Germania va permite Ucrainei să utilizeze arme nemțești în atacurile asupra Rusiei
Full Article 2 minutes read

Presă: Scholz s-a răzgândit – Germania va permite Ucrainei să utilizeze arme nemțești în atacurile asupra Rusiei

Cancelarul german Olaf Scholz a susținut ideea de a permite Ucrainei să folosească arme furnizate de Germania pentru a lovi teritoriul Federației Ruse. Informația a fost raportată de Politico, care face trimitere la o sursă familiarizată cu poziția Guvernului de la Berlin. 

Scholz și-a schimbat poziția cu privire la posibilitatea ca Ucraina să atace Federația Rusă cu arme germane în ultimele zile. Încă pe 28 mai, cancelarul german a declarat că nu vede motive pentru extinderea zonei de activitatea a armelor occidentale în războiul din Ucraina. Acesta a reiterat că, în ceea ce privește furnizarea armelor germane către Kiev, există „reguli clare care au fost convenite cu Ucraina și care funcționează”. Scholz a spus că obiectivul politicii sale privind conflictul militar din Ucraina este „să împiedice escaladarea acestuia într-un război foarte mare”.

Apoi, Olaf Scholz s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron, care l-a convins să autorizeze lovituri cu arme occidentale împotriva bazelor militare din Rusia. Atunci, cancelarul a declarat că Ucraina poate folosi armamentul care i-a fost furnizat „în cadrul dreptului internațional”. Acest lucru permite utilizarea sa împotriva agresorului, care este Rusia, notează Politico.

Precizăm că, anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a confirmat, într-un interviu pentru Reuters, că Kievul negociază cu partenerii internaționali pentru a primi permisiunea de a lovi cu armele lor ținte de pe teritoriul Federației Ruse. Până acum, pentru acest lucru și-au dat acordul public Canada, Polonia, Finlanda, Franța, Suedia, Marea Britanie, Cehia, Țările Baltice și Olanda.

***

Ucraina se confruntă cu agresiunea rusă din 24 februarie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: