Presă: Șor ar urma să se întâlnească la Moscova cu socialiștii Dodon, Albu și Țîrdea. Reacția PSRM
Full Article 2 minutes read

Presă: Șor ar urma să se întâlnească la Moscova cu socialiștii Dodon, Albu și Țîrdea. Reacția PSRM

Presa din Republica Moldova scrie, cu referire la surse, că oligarhul fugar Ilan Șor ar fi zburat din Istanbul la Moscova, unde urmează să aibă o întrevedere.  La reuniune ar urma să participe deputații socialiști Adrian Albu și Bogdan Țîrdea, precum și secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon. 

Sursele ZdG, din cadrul organelor de drept, au menționat că avionul în care se afla oligarhul fugar Ilan Șor a decolat luni seara, 6 noiembrie, la ora 16:30, de pe aeroportul din Tel Aviv, iar în prezent, acesta s-ar afla deja în Rusia.

Iar sursa la care face trimitere Jurnal TV a declarat că Ilan Șor, condamnat la 15 de pușcărie în dosarul „frauda bancară”, a ajuns în capitala Turciei, Istanbul, cu un avion privat, cu care ar fi decolat ulterior spre Moscova*.

Potrivit informațiilor, la Moscova ar urma să ajungă socialiștii Adrian Albu și Bogdan Țârdea. Liderul socialist Igor Dodon va pleca spre capitala Rusiei mâine, 9 noiembrie.

Reacția PSRM

NM a solicitat o reacție de la purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, referitor la participarea membrilor formațiunii la reuniunea de la Moscova. Aceasta a sugerat că respectiva informație ar fi „fake news”.

Le recomandăm autorilor acestui fake news să scrie scenarii de filme artistice fantasy. Ar avea succes”, a declarat reprezentanta PSRM.

Totuși, Adrian Albu și Bogdan Țîrdea au confirmat că se află la Moscova, unde, astăzi, au participat la o reuniune a reprezentanților țărilor din Comunitatea Statelor Independente, dedicată „temelor de securitate”. Totodată, deputații au negat informațiile apărute în presă despre presupusa reuniune.

Presă: Șor ar urma să se întâlnească la Moscova cu socialiștii Dodon, Albu și Țîrdea. Reacția PSRM

Telegram/МИД РФ

*Erată. NewsMaker a modificat versiunea inițială a știrii. S-a întâmplat după ce sursa citată a eliminat din text unele detalii la care a făcut referire inițial. Ne cerem scuze pentru situația creată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: