Președinta Comisiei Europene, lăsată fără scaun în timpul unei întâlniri cu Erdogan (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Președinta Comisiei Europene, lăsată fără scaun în timpul unei întâlniri cu Erdogan (VIDEO)

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost lăsată fără scaun în timpul unei întâlniri la nivel înalt cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, informează Euronews. Aceasta a fost nevoită să se așeze pe o canapea.

Din imaginele video publicate se vede că la începutul întâlnirii oficiale, președintele Consiliului European, Charles Michel și președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan se aşază pe cele două scaune alocate, în timp ce Ursula von der Leyen rămâne în picioare, fără să știe unde ar trebuie să stea. În cele din urmă i s-a oferit un loc pe o canapea.

Potrivit sursei citate, Charles Michel este de rang echivalent cu Ursula von der Leyen. Cu toate acestea, el a stat lângă Erdogan și nu i-a oferit scaunul.

Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat reporterilor că Ursula von der Leyen a fost „surprinsă” de absența scaunului, dar a preferat să se concentreze asupra reuniunii și „să acorde prioritate chestiunilor formale”.

Von der Leyen a profitat de ocazie pentru a discuta cu Erdoğan despre drepturile femeilor și despre Convenţia pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor – tratat din care Turcia s-a retras.

Von der Leyen a solicitat echipei sale să se asigure că un incident similar nu se va repeta în viitor, a adăugat Mamer. El a mai spus că Comisia Europeană nu a primit scuze nici din partea echipei lui Charles Michel, nici din partea echipei președintelui Erdogan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: