Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu asistenta adjunctă a Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu asistenta adjunctă a Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, pe 4 octombrie, la Președinție, cu asistenta adjunctă a Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, Robin Dunnigan. Șefa statului i-a spus oficialului american că Moldova își dorește „să aprofundeze Dialogul Strategic cu SUA, unul dintre principalii noștri parteneri de dezvoltare”.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova și despre agenda de dezvoltare a țării noastre, promovată de actuala guvernare. Am primit asigurările doamnei Dunnigan de susținerea Statelor Unite pentru realizarea acestei agende”, a spus președinta Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a discutat cu oficiala de la Washington despre relațiile bilaterale moldo-americane, inclusiv programele de asistență pentru dezvoltare, finanțate de SUA în Republica Moldova.

„Am mulțumit pentru sprijinul generos oferit de Statele Unite ale Americii pentru dezvoltarea comunităților noastre și a mai multor industrii locale, și pentru ajutorul de solidaritate pe care l-am primit în lupta cu pandemia. Am subliniat, în context, că Moldova își dorește să aprofundeze Dialogul Strategic cu SUA, unul dintre principalii noștri parteneri de dezvoltare”, a spus Maia Sandu.

Amintim că Robin Dunnigan, asistentă adjunctă pentru Europa Centrală și de Est a secretarului de stat al SUA, efectuează în perioada 4-5 octombrie o vizită la Chișinău. Pe lângă întrevederea cu președinta țării Maia Sandu, oficialul american a planificat întrevederi cu premierul Natalia Gavrilița, dar și cu Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: