Președinta Maia Sandu: „Demisia mi-o cer hoții și marii corupți… cei care sunt cu musca pe căciulă”
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu: „Demisia mi-o cer hoții și marii corupți… cei care sunt cu musca pe căciulă”

Președinta Maia Sandu a fost întrebată cum răspunde protestatarilor care îi cer demisia și vor alegeri anticipate. Ea a spus că retragerea din funcție este cerută de „hoți și marii corupți”. 

„Demisia mi-o cer hoții și marii corupți, cei care nu vor ca noi să facem mai departe reforma justiției și ei să ajungă să răspundă, în primul rând – să restituie banii foarte mari pe care i-au furat. Acești bani dacă i-ar întoarce acum, ne-am descurca mult mai ușor, inclusiv în condițiile crizei energetice. Am putea să le oferim oamenilor compensații mult mai mari”, a spus șefa statului.

„Deci, cei care sunt cu musca pe căciulă, care înțeleg că va fi totuși o finalitate pe dosarele de investigație sunt cei care îmi cer mie demisia”, a adăugat Sandu, pe 26 septembrie curent.

Președinta a mai spus că „a promis oamenilor să facă ordine în justiție și să-i vadă pe cei corupți la închisoare, conform proceselor intentate de procuratură și confirmate de instituțiile de justiție”. „Și asta o să facem, în pofida lucrurilor pe care vor să le facă hoții”, a conchis Sandu.

La fel, președinta a reiterat că statul va respecta dreptul cetățenilor de a protesta pașnic. Totuși „organele de drept trebuie să identifice prompt sursele de finanțare ilegală a celor care plătesc pentru participarea la proteste și să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune, provocare sau destabilizare”.

Amintim că în ultima perioadă, susținătorii Partidului „Șor” desfășoară mai multe proteste în fața Parlamentului și Președinției. Mai mulți simpatizanți partidului „ȘOR” s-au adunat ieri, 25 septembrie, în fața Președinției. Manifestanții au scandat lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului Gavrilița, cerând demisia conducerii de vârf a țării și declararea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: