Președintele Bulgariei a telefonat-o pe Maia Sandu, pentru că etnici bulgari din Moldova sunt împotriva fuziunii Universității din Taraclia cu Universitatea „Ion Creangă”
Full Article 2 minutes read

Președintele Bulgariei a telefonat-o pe Maia Sandu, pentru că etnici bulgari din Moldova sunt împotriva fuziunii Universității din Taraclia cu Universitatea „Ion Creangă”

Președinta Republicii Moldova a avut o conversație telefonică cu omologul său bulgar Rumen Radev, despre statutul Universității de Stat din Taraclia „Grigorie Țambalac”. Un comunicat de presă publicat pe pagina oficială a Președinției Bulgariei arată că activitatea educațională cu drepturi depline a Universității de Stat din Taraclia este de o importanță deosebită pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie între cele două țări. 

Convorbirea a avut loc la inițiativa președintelui bulgar, după ce reprezentanți ai diferitelor structuri ale regiunii Taraclia și ai organizațiilor publice și culturale bulgare din Moldova au transmis o scrisoare șefului statului bulgar.

„Bulgarii din Moldova își exprimă îngrijorările legate de propunerea de fuziune a Universității de Stat Taraclia cu Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău.

Potrivit președintelui bulgar, echipele de experți ale instituțiilor competente din ambele țări trebuie să discute despre programele și formele de învățământ „care contribuie atât la păstrarea tradițiilor și identității culturale a comunității bulgare, cât și să ofere tinerilor etnici bulgari oportunități de integrare în societatea moldovenească”, se mai menționează în comunicat.

Maia Sandu l-a informat pe președintele Radev despre discuțiile de experți purtate la Chișinău între reprezentanți ai Ministerelor Educației și Științei din Bulgaria și Republica Moldova pentru a ajunge la un acord bilateral în acest sens.

Președinția de la Chișinau nu a făcut publică informația despre discuția dintre președinta noastră și cel al Bulgariei


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: