Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier va efectua o vizită oficială în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă publicat de Administrația Prezidențială de la Berlin, acesta se va afla în țara noastră din 29 până pe 30 septembrie.

La Chișinău, președintele german va fi întâmpinat cu onoruri militare de către președinta țării Maia Sandu. Frank-Walter Steinmeier va avea întrevederi cu șefa statului, dar și cu premierul și reprezentanții Legislativului. De asemenea, liderul de la Berlin va participa la deschiderea unei conferințe de business. Acesta va vizita și Muzeul de Etnografie, dar și Colegiul de Ingenerie de la Strășeni.

La finalul vizitei, oficialul va planta un copac la Grădina Botanică din capitală. Anterior, au plantat arbori împreună cu Maia Sandu președintele Poloniei, Andrzej Duda și președintele Lituaniei Gitanas Nauseda.

„Vizita președintelui federal este un semn de susținere față de reformele inițiate de președintele Sandu și premierul Gavrilița. Președintele federal va fi însoțit de o delegație formată din oficiali de rang înalt”, se arată în declarația Bundestagului.

În luna mai 2021, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită la Berlin, unde s-a întâlnit cu omologul său Frank-Walter Steinmeier.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: