Președintele Iranului și ministrul de Externe au murit într-un accident aviatic
Full Article 2 minutes read

Președintele Iranului și ministrul de Externe au murit într-un accident aviatic

Ebrahim Raisi, președintele Iranului (63 ani), a murit în timpul accidentului aviatic care s-a produs în provincia Azerbaidjanul de Est, nord-vestul țării, duminică, 19 mai, informează presa internațională cu referire la agenția de stat iraniană Mehr. Niciuna dintre persoanele aflate la bordul elicopterului, inclusiv ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian, nu a supraviețuit.

Vicepreședintele Iranului, Mohsen Mansuri, a confirmat informațiile despre moartea președintelui Ebrahim Raisi și a delegației sale în urma prăbușirii unui elicopter. Procesul de identificare a corpurilor celor decedați în catastrofa elicopterului președintelui a început în Iran, a informat agenția Tasnim.

Oficialii iranieni se întorceau în Teheran de la o întâlnire cu președintele Azerbaidjanului, de la inaugurarea unui baraj. Zona în care a avut loc incidentul, în apropiere de Jolfa, oraș la granița cu Azerbaidjanul, 600 de kilometri nord-vest de capitala Teheran, este montană, greu accesibilă.

Pasagerii elicopterului erau președintele Iranului Ebrahim Raisi, ministrul afacerilor externe Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul provinciei iraniene Azerbaidjanul de Est, Malik Rahmeti, și ayatollahul provinciei Tabriz, Ali Hashim.

Presa iraniană a publicat primele imagini de la locul accidentului aviatic.

Președintele Iranului și ministrul de Externe au murit într-un accident aviatic

RIA Novosti

Președintele Iranului și ministrul de Externe au murit într-un accident aviatic

Conform art. 131 din Constituția Iranului, în cazul decesului președintelui, atribuțiile sale sunt preluate de către primul vicepreședinte.

Din 2021, această funcție este ocupată de Mohammad Mokhber.

În calitate de președinte interimar, Mohammad Mokhber face parte dintr-un consiliu format din trei persoane, împreună cu președintele parlamentului și șeful sistemului judiciar, care va organiza noi alegeri prezidențiale în termen de 50 de zile de la moartea președintelui, scrie Reuters.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: