Președintele Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a intrat în greva foamei. Precizările avocatului
Full Article 2 minutes read

Președintele Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a intrat în greva foamei. Precizările avocatului

Președintele Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a intrat greva foamei pentru 72 de ore. Anunțul a fost făcut de avocatul acestuia, după ce l-a vizitat în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA), în seara, de 12 ianuarie. Potrivit apărătorului, Costiuc este acuzat de spălare de bani și abuz de serviciu.

„Noi considerăm că nu poate fi atras la răspundere pentru abuz în serviciu, or, el nu deținea nicio funcție publică în acel moment. Nu sunt probe nici pe primul cap de acuzare”, susține avocatul.

Apărătorul lui Vasile Costiuc a precizat că în urma perchezițiilor din această dimineață, a fost ridicat doar telefonul.

„Organul de urmărire penală consideră că această acțiune a avut loc în 2008. Nu vedem logica, care pot fi urmele unei acțiuni săvârșite în 2008 și găsite într-un telefon procurat acum jumătate de an în urmă. Alte bunuri nu au fost găsite sau ridicate. Noi pregătim o plângere ce se referă la percheziția domiciliară”, a notat avocatul.

Organul de urmărire penală urmează ca în termen de 72 de ore să stabilească dacă îi înaintează sau nu învinuirea.

Amintim că miercuri dimineața Vasile Costiuc a fost reținut pentru 72 de ore. Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul acestuia. Momentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Partidului „Democrația acasă”.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore, a informat Procuratura.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: