Noi detalii despre perchezițiile și reținerile în cazul deposedării de terenuri a Primăriei or. Durlești
Full Article 3 minutes read

Noi detalii despre perchezițiile și reținerile în cazul deposedării de terenuri a Primăriei or. Durlești

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție, într-un comunicat de presă, anunță că procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție, în data de 12 ianuarie, au efectuat percheziții la domiciliile a trei persoane suspecte a fi implicate în dosarul privind deposedarea de terenuri a Primăriei orașului Durlești. În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore.

Aceștia sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat. Totodată, ei sunt bănuiți de spălarea banilor în proporții deosebit de mari. „Infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale”, au adăugat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

„Schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005-2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, care au acționat în cadrul unui grup criminal organizat, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7 750 751 lei”, comunică oamenii legii.

La moment, procurorii anticorupție urmează să decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate în privința celor trei persoane reținute, iar investigațiile în cadrul acestei cauze penale continuă.

***

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, a fost reținut Vasile Costiuc, liderul Partidului „Democrația Acasă”, dar și fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea. Aceștia a fost reținuți pentru 72 de ore.

De menționat că, anterior, TV8 – în cadrul unei investigații, a vorbit despre un cartier întreg în una dintre cele mai scumpe zone ale Durleștiului și alte zeci de terenuri de construcții și terenuri agricole. Potrivit investigației, acestea au ajuns printr-un șir de tranzacții dubioase în proprietatea rudelor foștilor primari ai localității – Nicolae Crudu și Veaceslav Nedelea. Sursa declara că schema implică mai multe persoane cunoscute opiniei publice, inclusiv activistul și luptătorul împotriva corupției Vasile Costiuc, tot el lider al Partidului Democrația Acasă.

Acum câteva săptămâni, a fost arestată Diana Crudu, fiica fostului primar, iar luni judecătorii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu.

„În noiembrie curent, după reținerea Dianei Crudu de către oamenii legii, Costiuc a organizat un protest la sediul Procuraturii Anticorupție, unde a cerut eliberarea fiicei nașilor săi, scandând că este nevinovată. Ulterior, imaginile video de la protest au fost șterse de pe pagina de facebook a lui Vasile Costiuc”, se arată în investigație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: