Președintele României Klaus Iohannis vine la Chișinău, de Ziua Limbii Române
Full Article 2 minutes read

Președintele României Klaus Iohannis vine la Chișinău, de Ziua Limbii Române

Președintele României Klaus Iohannis va efectua o vizită la Chișinău, pe 31 august – cu ocazia Zilei Limbii Române. Informația a fost comunicată în dimineața zilei de 30 august de Președinția de la Chișinău. Șefa statului Maia Sandu și omologul său de la București vor susține o conferință de presă. Totodată va fi semnată o declarație comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

Instituția prezidențială de la Chișinău a anunțat că președintele României, Klaus Werner Iohannis, se va afla pe 31 august – de Ziua națională a Limbii Române într-o vizită în Republica Moldova.

Se menționează că șefa statului Maia Sandu îl va întâmpina pe omologul său de la București la Președinție, la ora 11:00. Ulterior, la 12:05, cei doi lideri vor susține o conferință de presă. Înainte de eveniment, oficialii vor semna o declarație comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

Mai târziu, președinta Maia Sandu și președintele Klaus Iohannis vor vizita Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, unde vor depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu.

Administrația prezidențială a României a raportat că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău va avea loc la invitația președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

Se mai precizează că Iohannis va transmite la Chișinău „un mesaj ferm de sprijin și de încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european”.

„De asemenea, președintele României va face un apel către toți partenerii internaționali pentru continuarea oferirii de asistență comprehensivă, predictibilă și susținută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și al tuturor riscurilor care decurg din această situație de securitate complexă”, a comunicat Administrația prezidențială a României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: