Prima medalie pentru Moldova la Tokyo, datorită canotorului Serghei Tarnovschi (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Prima medalie pentru Moldova la Tokyo, datorită canotorului Serghei Tarnovschi (FOTO)

Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este prima medalie pentru țara noastră în cadrul Jocurilor Olimpice din ultimii 12 ani.

Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la proba canoe individual 1000 de metri cu rezultatul de 4:06:069. Acum 25 de ani antrenorul său Nicolae Juravschi împreună cu Viktor Reneiski au cucerit medalia de argint în canoe dublu la Atlanta 1996.

Sportivul va primi un premiu bănesc în mărime de 2 mln de lei din partea Guvernului Republicii Moldova, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate anterior. De asemenea, el va beneficia de suma de 250 de mii de lei, oferită de o companie privată.

Este pentru prima oară din 2008 când Moldova obține o medalie la Jocurile Olimpice. Ultima oară s-a întâmplat în 2008, la Beijing, la box, datorită sportivului Veaceslav Gojan, care a obținut bronzul. În 2012, la Londra, halterofilii Cristina Iovu și Anatolii Cîrîcu s-au clasat pe locul trei, însă au fost ulterior descalificați. Iar în 2016, canotorul Serghei Tarnovschi a obținut bronzul, însă, la fel, a fost ulterior descalificat, după ce a picat testul antidoping.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi text

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi text

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi text

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

Și dubloul Daniela Cociu – Maria Olărașu a obținut un rezultat remarcabil. Elevele lui Viktor Reneiski s-au clasat pe locul 7 la 500 metri dublu. Campioane olimpice au devenit Sun Mengya și Xu Shixiao din China.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând un sport şi corp de apă

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: