Aprobat de guvern. Cu ce premii se vor alege sportivii moldoveni care vor obține locuri de frunte la Jocurile Olimpice și Paralimpice?
Full Article 2 minutes read

Aprobat de guvern. Cu ce premii se vor alege sportivii moldoveni care vor obține locuri de frunte la Jocurile Olimpice și Paralimpice?

Sportivii moldoveni care vor obține medalii de aur, argint sau bronz în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice vor fi apreciați cu 3 mln de lei, 2,6 mln de lei și, respectiv, 2 mln de lei. De asemenea, se vor alege cu premii și sportivii care se vor clasa pe locurile IV, V, VI, VII și VIII. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței din 16 iunie a executivului în exercițiu.

Cabinetul de miniștri a aprobat cuantumul premiilor ce vor fi acordate sportivilor care vor obține performanțe la Jocurile Olimpice de vară, ediția a XXXII-a și la Jocurile Paralimpice ediția a XVI-a ce vor avea loc în acest an în Japonia, la Tokyo.

Potrivit proiectului, sportivii de performanță care vor obține medalia de aur vor fi premiați cu 3 milioane de lei, pentru medalia de argint – 2,6 milioane de lei și pentru medalia de bronz – 2 milioane de lei. Totodată, sportivii ce se vor clasa pe locurile IV și V vor obține un premiu bănesc de 6 sute de mii de lei, pentru locul VI – 4 sute de mii de lei, pentru locul VII – 3 sute de mii de lei și pentru locul VIII – 2 sute de mii de lei.

„Trebuie să stimulăm inclusiv financiar sportivii care fac parte din lotul național pentru Jocurile Olimpice din anul curent de la Tokyo. Sper că acesta va fi un imbold puternic pentru reprezentanții sportului nostru național. Ne-am bucura mult să avem conaționalii noștri pe podiumul de onoare al câștigătorilor la probele olimpice”, a menționat prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi.

De asemenea, proiectul prevede acordarea premiilor pentru antrenori, personalul asistent, medicilor și maseurilor. Acoperirea cheltuielilor se propune a fi efectuată din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Republica Moldova are până acum 12 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la probele Paralimpice se preconizează să fie calificați 7 sportivi.

Jocurile Olimpice urmau să aibă loc în anul 2020, însă din cauza pandemiei Covid-19, Comitetul Internațional Olimpic a decis amânarea acestora pentru vara anului 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: