Prima reacție a poliției după ce Lungu s-a plâns de „vătămări” corporale
Full Article 3 minutes read

Prima reacție a poliției după ce Lungu s-a plâns de „vătămări” corporale

Liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu nu a prezentat poliției expertiza medicului legist și nici nu a depus o plângere care să vizeze anumite acțiuni ale oamenilor legii. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco, după ce Lungu și soția lui s-au plâns pe „vătămări” corporale după protestul din 3 iulie de la judecătorie iar liderul „Șansă” și-a făcut apariția pe 5 iulie cu mâna în suport. Reprezentanta Inspectoratului a spus că polițiștii au acționat în strictă conformitate cu legea și a recomandat politicianului „să nu implice poliția în jocuri cu interes politic și să efectueze expertiza medico-legală”. 

Reprezentanta IGP a declarat pentru NewsMaker că „polițiștii au acționat în strictă conformitate cu legea, iar toate acțiunile acestora au fost raportate organului de urmărire penală (procurorului)”.

„O expertiză a medicului legist nu a fost prezentată poliției până în acest moment, unica expertiză care poate preciza anumite traume, de când sunt și în ce condiții puteau fi provocate”, a menționat Fetco.

Șefa secției comunicare a mai evidențiat că „până astăzi domnul Lungu nu a depus nici o plângere care să vizeze anumite acțiuni ale polițiștilor”. „Recomandăm acestei persoane să nu implice poliția în jocuri cu interes politic și să efectueze expertiza medico-legală”, a comunicat reprezentanta IGP.

Pe 5 iulie, liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu și-a făcut apariția, la un protest din fața Judecătoriei Buiucani, cu mâna în suport. El a spus că „acesta este rezultatul” manifestației din 3 iulie, soldată cu reținerea sa. El a dat vina pe conducerea poliției și a spus că va ajunge și la Curtea Europeană a Dreputilor Omului (CEDO) pentru a se judeca. Lungu a menționat că și soția lui ar fi avut de suferit. „Eu și soțul meu ne-am ales cu hematoame. Alexei are și o luxație la umăr”, a scris aceasta pe o rețea de socializare. Detalii AICI.

***

Pe 3 iulie, liderul Partidului „Șansă”, apropiat fugarului Ilan Șor, Alexei Lungu a fost reținut. S-a întâmplat la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani, în timp ce Lungu participa la un protest în susținerea bașcanului Evghenia Guțul. Între timp, președintele instanței de judecată a solicitat intervenția polițiștilor – pentru ca acțiunea de protest să se desfășoare nu mai aproape de 25 de metri de sediul instanței. Ulterior, Lungu nu s-ar fi „subordonat cerințelor legale ale polițiștilor”, a „manifestat agresivitate” și a lovit „în bunurile instituțiilor statului”. Într-un final, acesta a fost condus la sediul poliției pentru a fi documentat. Detalii AICI.

Alexei Lungu, condus pe 3 iulie la inspectorat, a fost eliberat în aceeași zi. Totuși el s-a ales cu un proces penal pentru huliganism și un material administrativ – pentru nesubordonare. Informația a fost comunicată pe 4 iulie pentru NewsMaker de șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției Diana Fetco. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: