Primăria Chișinău a anunțat despre lansarea liniei verde pentru asistența medicală COVID-19. Care este programul de funcționare
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a anunțat despre lansarea liniei verde pentru asistența medicală COVID-19. Care este programul de funcționare

În municipiul Chișinău, începând de astăzi, 29 martie, va activa linia verde pentru asistența medicală COVID-19. Astfel, persoanele care se confruntă cu situații dificile, cauzate de epidemia de coronavirus, pot solicita asistență la numărul de telefon 0800 00080. Despre acest lucru a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, apelul este gratuit, iar operatorii de la linia verde vor activa de luni până duminică, între orele 8:00 și 17:00. „Am convenit că urmează să identificăm soluții după ora 17:00, astfel încât apelurile să fie preluate 24/24, șapte zile din săptămână”, a mai precizat primarul capitalei.

Linia verde a Direcției generale asistență socială și sănătate a fost activată pentru a eficientiza comunicarea în situația de criză pandemică și acordarea suportului informaţional populaţiei din municipiul Chişinău privind asistența medicală în cazurile suspecte sau confirmate de COVID-19.

Menționăm că municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită cu infecția COVID-19. În prezent, în spitalele municipale sunt internați 1324 pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 60 pacienți în stare foarte gravă, 652 pacienți în stare gravă, 590 – în stare medie și 22 – în stare ușoară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: