Primarul de Bălți, indignat că PAS promovează contra cost informația că ar cheltui bani publici: „Prostii de propagandă”
Full Article 3 minutes read

Primarul de Bălți, indignat că PAS promovează contra cost informația că ar cheltui bani publici: „Prostii de propagandă”

Primarul de Bălți Alexandr Petkov a acuzat Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) că ar face „propagandă”. El a publicat o postare a PAS, promovată contra cost pe Facebook, în care se menționează că „primarul municipiului Bălți a organizat un eveniment privat din bani publici cu ocazia hramului orașului”, la care au participat „doar angajați ai primăriei și consilieri din echipa „Partidului Nostru”, excluzând opoziția”. Petkov s-a arătat indignat de postarea partidului de guvernare, calificând-o drept „prostii de propagandă”. Reprezentanții partidului de guvernare au declarat pentru NewsMaker că postarea lor este „politică, finanțată din fondurile PAS, reflectate în mod transparent în toate rapoartele financiare”. 

Petkov a scris pe o rețea de socializare că „partidul de guvernământ PAS creează mai întâi prostii de propagandă, apoi plătește și publicitatea acestor prostii”. „Întrucât partidul este de guvernământ, nici măcar să nu vă îndoiți, că reclama a fost plătită din bani publici, adică din banii noștri, pe care acest partid îi primește de la buget”, a adăugat Petkov. 

Edilul a publicat și o imagine, potrivit căreia partidul de guvernare promovează pe Facebook informația că „primarul municipiului Bălți este acuzat că a organizat un eveniment privat din bani publici cu ocazia hramului orașului”.

„La masa festivă au participat doar angajați ai primăriei și consilieri din echipa „Partidului Nostru”, excluzând opoziția. Consilierul fracțiunii PAS în CMC, Iurie Beșliu a criticat discriminarea acestora, subliniind utilizarea fondurilor publice pentru eveniment. Petkov recunoaște folosirea banilor publici”, se mai arată în textul imaginii, promovat de PAS.

NewsMaker a identificat informațiile promovate de partidul de guvernare pe Facebook. Este vorba de o postare, publicată pe 24 mai, care are atașat un video și pentru care au fost achitați 100 de euro – pentru promovare.

În video-ul publicat de PAS, Petkov a spus că la eveniment „nu sunt fracțiuni, aici sunt doar invitații noștri care sunt din străinătate, din alte localități, șefii întreprinderilor municipale și cei care sunt cu oaspeții”. „Toate cheltuielile vor fi făcute publice, să știți. Noi avem și bani alocați din buget pentru mai multe activități în oraș dar mai avem și banii sponsorilor. Am adunat mai mult de jumătate de milion de lei”, a spus Petkov.

În același video, consilierul PAS de la Bălți Iurie Beșliu a declarat că primarul „pe anumite criterii discriminează consilierii, fiind invitați la această recepție doar consilierii din Partidul Nostru”.

NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții partidului de guvernământ cu privire la declarațiile primarului de Bălți.

Actualizare: Purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare Adriana Vlas a declarat pentru NewsMaker că „aceasta este o postare politică, finanțată din fondurile PAS, reflectate în mod transparent în toate rapoartele financiare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: