Primarul de Basarabeasca deține și funcția de administrator al unei firme. Acesta riscă să fie demis
Full Article 2 minutes read

Primarul de Basarabeasca deține și funcția de administrator al unei firme. Acesta riscă să fie demis

Primarul de Basarabeasca este învinuit de încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) care a emis și un act de constatare pe numele acestuia.

În cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul a deținut simultan cu mandatul de primar și cumularea funcției de administrator în cadrul firmei sale.

În anul 2015, când a obținut mandatul de primar, acesta nu s-a conformat legii cu privire la administrația publică locală, care prevede expres că alesul local va demisiona din funcția incompatibilă cu mandatul deținut sau își va depune mandatul în termen de 30 de zile de la apariția stării de incompatibilitate.

Deși a fost invitat să prezinte punctul de vedere, acesta  a evitat să își exercite acest drept.

Amintim că primarul nu este la prima abatere de la lege. Anterior, un alt inspector de integritate a constatat un conflict de interese între primăria condusă de subiect cu o altă firmă, fondată de mama acestuia. Atunci s-a depistat că primăria a transferat în ultimii patru ani circa 80 mii de lei pe contul acelei firme pentru achitarea serviciilor de întreținere și reparație a mașinei de serviciu.

Acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de  primar timp de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: