„Eu nu am făcut nimic”. Primele declarații făcute de Alexandr Stoianoglo, după pronunțarea hotărârii judecătorești
Full Article 2 minutes read

„Eu nu am făcut nimic”. Primele declarații făcute de Alexandr Stoianoglo, după pronunțarea hotărârii judecătorești

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo se declară nevinovat și spune că va ataca decizia de arest la domiciliu pentru 30 de zile. El susține că toate acuzațiile sunt absolut nefondate și se bazează pe informații din presă.

„În afară de copii din ziare și din internet nicio probă nu a fost prezentată. În prima zi de reținere am prezentat documentele care demonstrează că eu nu am nimic cu amendamentele care au fost introduse în lege în 2011. Inițiativa a venit din partea Centrului pentru crime organizate, care a trecut prin Guvernul Filat, expediat prin Parlament. În materialele dosarului este rezoluția, înscrisurile domnului Lupu. Eu, ca președinte comisie, am semnat doar raportul și atât. Dar amendamentele pentru care am fost învinuit, au fost semnate de domnul Chetraru. Ce am eu cu Laundromatul?”, a declarat Alexandr Stoianoglo, după pronunțarea hotărârii de către judecători.

Totodată, el a spus că prin reținerea s-a dorit înlăturarea din funcția de procuror general.

„În aceiași zi, a fost ședința CSP, unde eu ca procuror general, am crezut că o să fiu invitat pentru niște explicații. Eu am pregătit explicațiile astea. Cel puțin, cinci membri ai consiliului nu au avut dreptul a participa la ședință, având interes concret înlăturarea mea din funcție. Acum eu cred, că procedura disciplinară este calea cea îndelungată și au mers pe calea cea mai scurtă, intentăm dosar penal”, a menționat Alexandr Stoianoglo.

Referitor la legăturile pe care le-ar avea cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, Stoianoglo afirmă că până în anul 2019 a interacționat de o dată sau două ori. În contextul celor relatate, procurorul suspendat consideră că a început acapararea instituțiilor statului.

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domicilui pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în seara de 8 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: