Primul președinte al Moldovei invitat la Palatul Elysee. Maia Sandu și Emmanuel Macron, într-o conferință comună (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Primul președinte al Moldovei invitat la Palatul Elysee. Maia Sandu și Emmanuel Macron, într-o conferință comună (VIDEO)

Maia Sandu este primul președinte al Republicii Moldova care efectuează o vizită oficială la Palatul Elysee. Pe 4 februarie, aceasta a susținut o conferință de presă împreună cu omologul său francez, Emmanuel Macron. 

Președinta țării a subliniat că „Moldova nu este un stat european doar din punct de vedere geografic”

„Sunt bucuroasă să mă aflu astăzi aici, la invitația dumneavoastră. Îmi face o deosebită plăcere să fiu primul președinte din Moldova aflat în vizită la Palatul Elysee. Această vizită este una foarte importantă pentru noi. Este o vizită care sperăm să aprofundeze colaborarea dintre Moldova și Franța”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, președintele Emmanuel Macron a remarcat că este prima vizită oficială la Paris a unui președinte al Republicii Moldova timp de 24 de ani. Acesta a declarat că Franța este pregătită să investească în mai multe proiecte din Republica Moldova. Acesta a vorbit și despre situația din regiunea transnistreană și a menționat că este o problemă de securitate europeană.

Emmanul Macron a accentuat că Parisul respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei în cadrul frontierelor recunoscute din punct de vedere internațional.

În cadrul vizitei de lucru la Paris, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului francez de afaceri și conducerea celei mai mari organizații patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). De asemenea, șefa statului a discutat despre cooperarea bilaterală cu Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței. Maia Sandu a avut o întrevedere și cu Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, și cu membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: