Principalul epidemiolog al SUA: Bilențul real al deceselor din America, provocate de coronavirus, este mai mare
Full Article 2 minutes read

Principalul epidemiolog al SUA: Bilențul real al deceselor din America, provocate de coronavirus, este mai mare

Bilanțul real al numărului de infectări cu coronavirus din SUA este, fără îndoială, mai mare. Declarația a fost făcută de către principalul infecționist american Anthony Fauci, unul dintre liderii grupului de combatere a COVID-19, scrie Business Insider.

În cadrul unei intervenții pentru postul de televiziune NBC, Fauci a fost rugat să comenteze un raport științific în care se arată că bilanțul real al deceselor din SUA, provocate de coronavirus, este de aproape două ori mai mare.

„Numărul enunțat – de peste 900 de mii – este un pic mai mult decât aș crede. Dar, fără îndoială, am înregistrat și înregistrăm mai puține decât în realitate. Așa că raportul arată ceva ce am știut. Trecem printr-o pandemie istorică, cum nu s-a mai văzut de peste un secol”, a răspuns Fauci.

Potrivit bilanțului oficial, în SUA au fost înregistrate aproape 58 de mii de decese din cauza infectării cu COVID-19. Pe de altă parte, săptămâna trecută, specialiștii de la Centrul de cercetare din cadrul Universității Washington au publicat o cercetare în care se arată că numărul morților ar fi de peste 900 de mii, de la începutul pandemiei de coronavirus.

SUA este lider la capitolul decese din cauza coronavirusului. Pe locul secund este Brazilia (422,3 mii) și India (242,3 mii).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: