Grupul „Pro Moldova” propune amnistia în legătură cu amenzile aplicate în perioada stării de urgență. Aceștia vor înregistra un proiect de lege
Full Article 2 minutes read

Grupul „Pro Moldova” propune amnistia în legătură cu amenzile aplicate în perioada stării de urgență. Aceștia vor înregistra un proiect de lege

Grupul parlamentar „Pro Moldova” va înregistra un proiect de lege prin care se propune amnistia în legătură cu amenzile aplicate în perioada stării de urgență. Mai exact, este vorba despre articolul 76/1 din Codul Contravențional privind nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice. Anunțul a fost făcut de către Andrian Candu, astăzi, 4 mai. 

„Noi cei de la Pro Moldova venim cu un proiect de lege pe care îl înregistrăm astăzi în parlamentul Republicii Moldova. Un proiect de lege privind declararea amnistiei legate de aceste sancțiuni care au fost aplicate baza articolului 76, aliniatul 1 din Codul Contravențional. În baza acestui proiect de lege se declară amnistia pentru sancțiunile respective. Toți cei care au achitat deja amenda, statul să le restituie amenda în 30 de zile, iar cei care nu au achitat-o să fie absolviți și scutiți de plata acestei amenzi”, a declarat Candu.

„Noi suntem pentru aplicarea legii uniform pentru toți. Suntem pentru măsurile care să disciplineze cetățenii mai ales în perioada stării de urgență, dar în același timp, noi nu putem accepta cazurile când această amendă, fiind aplicată selectiv și confuz, devine o povoară pentru foarte mulți oameni. Să nu uităm că 22, 25 sau 70 de mii de lei sunt amenzi foarte mari pentru cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o criză economică de nemaivăzut în istoria țării”, a mai spus Candu.

Totodată, acesta a declarat că grupul „Pro Moldova” va solicita actualei majorități parlamentare să susțină acest proiect de lege.

Precizăm că de la instituirea regimului special din cauza pandemiei de coronavirus, în Republica Moldova au fost aplicate amenzi în mărime totală de 36 milioane de lei. În total, au fost docuemntate 1704 contravenții pentru persoane fizice, juridice și transportatori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: