Procedura de obținere a permiselor de conducere va fi simplificată. Ce modificări au fost aprobate
Full Article 2 minutes read

Procedura de obținere a permiselor de conducere va fi simplificată. Ce modificări au fost aprobate

Guvernul a aprobat o serie de măsuri care simplifică procedura de obținere a permisului de conducere, facilitând procesul pentru cetățeni și reducând birocrația. Potrivit proiectului, admiterea la examen se va face prin intermediul sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”, eliminând astfel necesitatea de a prezenta actele de studii în format fizic.

Premierul Dorin Recean a subliniat importanța acestor schimbări: „Simplificăm procedurile, reducem corupția și creștem calitatea procedurii de obținere a permiselor de conducere”.

O altă modificare esențială vizează persoanele care doresc să obțină permis de conducere pentru vehicule din alte categorii. Cei care au deja permis pentru categoria B, dobândit pentru vehicule cu transmisie manuală, vor avea dreptul să susțină examenul pentru o altă categorie de vehicule cu transmisie automată, având ulterior permisiunea de a conduce și vehicule cu transmisie manuală din aceeași categorie.

De asemenea, șoferii cu permis de categoria B, de cel puțin 24 de luni, vor putea conduce motociclete din subcategoria A1 după absolvirea unui curs practic, fără a mai fi necesară instruirea teoretică sau examenul.

Proiectul va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: