Procesul de vot în Găgăuzia, încheiat: rata de participare la scrutin – 57,8%
Full Article 50 second read

Procesul de vot în Găgăuzia, încheiat: rata de participare la scrutin – 57,8%

În Găgăuzia, pe 30 aprilie, au avut loc alegeri pentru funcția de bașcan al regiunii. Secțiile de vot s-au închis la ora 21:00. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, pe listele electorale au fost incluse 92 519 persoane. Au votat 57 019 persoane. Astfel, prezența la vot a fost de 57,8%. 

Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor a trebuit să fie mai mare de 50%.

Procesul de vot în Găgăuzia, încheiat: rata de participare la scrutin - 57,8%

De menționat că secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și s-au închis la ora 21:00.

Opt persoane pretind la funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul. 

Grigorii Uzun este susținut oficial de PSRM, Victor Petrov – de către deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, iar Evghenia Guțul este candidatul partidului „Șor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: