UPDATE Procuratura Anticorupție desfășoară percheziții la sediul ASP
Full Article 2 minutes read

UPDATE Procuratura Anticorupție desfășoară percheziții la sediul ASP

Oamenii legii au iniția, pe 14 decembrie, percheziții la sediul Agenției Servicii Publice (ASP). Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

UPDATE (11:54) Perchezițiile au avut loc într-un dosar privind obținerea ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei mun. Chișinău. Aceasta a fost deconspirată de Procuratura Anticorupție, Centrul Naţional Anticorupţie și Inspectoratul național de investigații. Șapte persoane ar fi implicate.

Potrivit materialelor cauzei, schema funcționa în felul următor: un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile. La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei mun. Chișinău.

În dimineața de 14 decembrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 9 percheziții la persoanele vizate în organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității.

În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă, o persoană fiind reținută pentru 72 de ore. Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: