Procuratura Anticorupție: Dosarul în care este vizat Constantin Țuțu a fost expediat în judecată
Full Article 1 minutes read

Procuratura Anticorupție: Dosarul în care este vizat Constantin Țuțu a fost expediat în judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare – trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă publicat pe 11 mai.

Potrivit probatoriului, ex-deputatul ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – ”îmbogățire ilicită”, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

Amintim că, în luna martie 2020, fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie.

În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: