Procuratura Anticorupție se „desparte” de CNA? Igor Grosu a anunțat că a fost identificat un nou sediu
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție se „desparte” de CNA? Igor Grosu a anunțat că a fost identificat un nou sediu

Procuratura Anticorupție va avea un nou sediu. Acesta se află în centrul capitalei, iar momentan este utilizat de o altă instituție. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul ediției de luni, 3 iunie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. 

Igor Grosu a precizat că angajații instituției în care se află sediul identificat pentru Procuratura Anticorupție vor fi „rugați politicos” să elibereze clădirea. Președintele Parlamentului a precizat că sediul se află în centrul capitalei, iar mai multe detalii va oferi Guvernul.

NM a solicitat comentarii din partea Guvernului și a Procuraturii Anticorupție cu privire la amplasarea noului sediu al instituției.

UPDATE (10:00) Procuratura Anticorupție deocamdată nu a fost informată despre identificarea unui nou sediu

„Vă comunicăm că, până la moment, nu am fost informați despre identificarea unui sediu pentru Procuratura Anticorupție”, au comunicat reprezentanții Serviciului de presă al Procuraturii Anticorupție.

***

Amintim că, în prezent, Procuratura Anticorupție și CNA au sediu comun. Discuțiile privind un sediu separat pentru Procuratura Anticorupție datează încă din anul 2016.

Mesajele privind necesitatea unui nou sediu pentru angajații Procuraturii Anticorupție s-au intensificat după ce, pe 1 februarie 2024, Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care a fost majorat efectivul-limită al instituției cu 54 de unități de personal. Astfel, numărul de angajați al instituției ar urma să ajungă la 198.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: