Procurorii anticorupție cer plasarea lui Igor Dodon și a cumnatului său în arest pentru 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Procurorii anticorupție cer plasarea lui Igor Dodon și a cumnatului său în arest pentru 30 de zile

Procuratura Anticorupție solicită judecătorilor să permită plasarea lui Igor Dodon și a cumnatului său Petru Merineanu, în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții instituției.

„Procurorii anticorupție au înregistrat demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova și celei de-a doua persoane reținute pe parcursul zilei de ieri. Instanța de judecată sesizată urmează să stabilescă data și ora examinării demersurilor, despre care fapt vom informa opinia publică”, a menționat Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii.

Amintim că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut pe 25 mai pentru 72 de ore. Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Este vorba de dosarul denumit generic „kuliok”, deschis în baza unui video în care Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre o pungă. În dosar vizat nu doar Dodon, ci și persoane interpuse.

Potrivit Procuraturii, în timpul perchezițiilor în casa lui Dodon, a fost depistată o sumă mare de bani, obiecte de lux și o recipisă pentru suma de 25 mii de euro. Perchezițiile au durat 12 ore.

De asemenea, procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a declarat că una dintre persoanele vizate ar fi încerca să distrugă probele prin înghițire: „Una dintre persoane a încercat să distrugă probele prin înghițire. Înscrisurile depistate la domiciliu confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile ce depășesc suma de 700 mii de euro. La persoana respectivă au fost găsite și alte surse bănești, în valoare de peste 37 mii de euro”.

Avocatul lui Dodon Maxim Lebedinschi a confirmat că cea de-a doua persoană reținută pe 24 mai este cumnatul fostului președinte – fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu.

Partidul Socialiștilor, fondat de Igor Dodon, a organizat pe 24 și 25 mai proteste. Reprezentanții formațiunii susțin că dosarul are substrat politic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: