Percheziții acasă la deputatul Petru Jardan și la sediul Companiei „Avia Invest”
Full Article 2 minutes read

Percheziții acasă la deputatul Petru Jardan și la sediul Companiei „Avia Invest”

Oamenii legii au oferit noi detalii despre reținerea și audierea celor doi deputați ai Partidului „ȘOR”, a căror imunitate parlamentară a fost ridicată în seara de 23 martie, prin votul majorității aleșilor din legislativ. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 23 martie de Procuratura Generală, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul lui Petru Jardan și în fostul birou al acestuia. 

Deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în faza concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

„Notăm că, toate acțiunile procesuale au fost realizate cu respectarea strictă a rigorilor legale, încheindu-se până la ora 22.00 – termen limită, prevăzut de legislație, pentru efectuarea acțiunilor procesuale”, se arată în comunicatul Procuraturii.

În cursul zilei de astăzi, acțiunile de urmărire penală vor continua, Procuratura Anticorupție urmând să-l audieze și pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul ”frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Amintim că, cei doi deputați au fost reținuți ieri preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

„Precizăm că, această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței”, au subliniat reprezentanții instituției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: