Procurorii turci pun Charlie Hebdo sub acuzare. Reacție dură la caricatura cu președintele Erdogan
Full Article 2 minutes read

Procurorii turci pun Charlie Hebdo sub acuzare. Reacție dură la caricatura cu președintele Erdogan

Procurorii turci au deschis un dosar de punere sub acuzare a revistei franțuzești Charlie Hebdo, pentru publicarea „caricaturii jignitoare” cu președintele Erdogan înfățișat în lenjerie intimă și ridicând chador-ul unei femei musulmane.

x

Turcia a anunțat, miercuri, că va lua toate măsurile legale și diplomatice necesare pentru a răspunde la publicarea caricaturii cu Erdogan de către revista satirică Charlie Hebdo.

„Lupta noastră cu aceste acțiuni rău intenționate, grosiere și jignitoare va continua cu hotărâre până la final”, au arătat oficialii guveramentali turci, citați de digi24.ro

Charlie Hebdo a publicat pe pagina sa de Facebook coperta revistei, cu caricatura lui Erdogan, cu comentariul ”Oh, în privat e simpatic”.

Decizia editorilor de la celebra revistă din Franța vine după declarațiile președintelui Emmanuel Macron, care a dat asigurări că vor fi publicate în continuare caricaturi cu profetul Mahomed, în numele libertății de exprimare și al secularismului, foarte puternic în Republica Franceză.

În replică, Erdogan a cerut boicotarea de către musulmani a produselor franțuzești și a chemat la proteste împotriva lui Macron. Astfel de manifestații au fost organizate în Turcia, Iran, Palestina, Bangladeș, Macron fiind numit „Satana” și fiind incendiate fotografiile sale.

caricatura erdogan charlie hebdo
Caricatura publicată de Charlie Hebdo
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: