Programul funeraliilor lui Spiridon Vangheli: când și unde cetățenii își pot lua rămas bun de la scriitor
Full Article 3 minutes read

Programul funeraliilor lui Spiridon Vangheli: când și unde cetățenii își pot lua rămas bun de la scriitor

Corpului neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli va fi depus, în seara zilei de 23 iunie, la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău, în dimineața zilei de 24 iunie va fi transportat la Palatul Național. Tot luni va avea loc o ceremonie funerară dar și un miting de doliu. Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa spre Cimitirul Central din strada Armenească. Ministerul Culturii a îndemnat pe toți cei care, pe 24 iunie, vor dori să-și ia rămas bun de la scriitor să respecte indicațiile autorităților, dar și intimitatea familiei. 

Ministerul Culturii a anunțat, pe 23 iunie, programul funeraliilor lui Spiridon Vangheli. Potrivit instituției, pe 23 iunie – la ora 19:00, la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” va avea loc depunerea corpului neînsuflețit al scriitorului, la ora 19:30 va fi serviciul divin și slujba de pomenire.

Pe 24 iunie, începând cu ora 09:40 și până la ora 09:50, cortegiul funerar se va deplasa de la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” la Palatul Național.

Iar începând cu ora 10:00 și până la 11:30 va avea loc ceremonia funerară. Potrivit Ministerului, de la ora 11:30 până la ora 12:15 va avea loc un miting de doliu.

La ora 12 și 30, cortegiul funerar se va deplasa spre Cimitirul Central din strada Armenească.

Reprezentanții Ministerului Culturii au îndemnat pe toți cei care, pe 24 iunie, vor dori să-și ia rămas bun de la scriitorul Spiridon Vangheli să respecte indicațiile autorităților, dar și intimitatea familiei.

Pe 21 iunie s-a aflat despre decesul scriitorului Spiridon Vangheli, autor al cărților despre „Guguță”. Scriitorul a împlinit pe 14 iunie curent 92 de ani. Președinția a anunțat că în semn de tristețe și pentru a-i aduce un omagiu lui Spiridon Vangheli, ziua de 24 iunie – când vor avea loc funeraliile a fost decretată zi de doliu național. Conform decretului semnat de președinta Maia Sandu, pe 24 iunie în toate localitățile republicii precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova și la ora 12.00 se va cinsti memoria scriitorului, prin păstrarea unui moment de reculegere. Furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe, din arhiva companiei, despre viața și opera lui Spiridon Vangheli. Pentru ziua de luni, Președinția a recomandat autorităților publice, întreprinderilor şi organizațiilor să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiile mass-media să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor şi la formarea programelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: