Programul „Satul European”: 5800 de elevi au parte de condiții mai bune de studii, după ce instituțiile de învățământ au fost renovate
Full Article 2 minutes read

Programul „Satul European”: 5800 de elevi au parte de condiții mai bune de studii, după ce instituțiile de învățământ au fost renovate

Peste 5800 de copii din 21 de localități ale țării au parte de condiții mai bune de studiu după ce școlile sau grădinițele pe care le frecventează au fost renovate ori dotate cu echipamente moderne. Investițiile depășesc 16 mln de lei (800 de mii de euro) și au fost efectuate în cadrul Programului „Satul european”, transmite MOLDPRES.

Astfel, în comuna Zgărdești din raionul Telenești a fost reabilitat acoperișul gimnaziului, iar în satul Troițcoe din Cimișlia a fost renovată grădinița. Totodată, în localitatea Țibirica din Călărași a fost modernizată biblioteca, iar copiii din satul Vărvăreuca, Florești beneficiază de o sală de sport reparată și dotată cu echipamente moderne.

Un alt proiect urmează a fi finalizat în comuna Ghelăuza, raionul Strășeni. În localitate au loc lucrări de reconstrucție a unui Centru administrativ multifuncțional, care va găzdui biblioteca sătească, grădinița de copii, oficiul medicilor de familie, dar și alte servicii publice. Proiectul valorează peste 11 mln de lei și în urma implementării lui, circa 1300 de persoane vor beneficia de servicii sociale mai bune.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte prin Programul Național „Satul european”.

Programul cuprinde 496 de proiecte, cu o valoare totală de aproape 2 miliarde de lei. Până în prezent au fost finalizate 79 de proiecte.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: