Proiectul unui cineast din Moldova – desemnat „cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la Cannes 7th Art Awards
Full Article 2 minutes read

Proiectul unui cineast din Moldova – desemnat „cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la Cannes 7th Art Awards

Cineastul moldovean Oleg Condrea a obținut premiul „Cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la festivalul internațional de film Cannes 7th Art Awards cu proiectul său „Tangled Tails”. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerul Culturii Andrei Chistol. „Este un scenariu extrem de personal, căruia i-am oferit lacrimi și fiori în fiecare noapte de scris”, a menționat cineastul cu referire la proiectul său. 

Reprezentantul Ministerului Culturii a menționat că cineastul moldovean Oleg Condrea a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards cu proiectul său „Tangled Tails”.

„Premiile Cannes 7th Art Awards sunt renumite pentru recunoașterea și celebrarea cinematografiei independente, oferind o platformă pentru cineaștii din întreaga lume. Mai mult, acest scenariu a obținut și alte peste 80 de premii în perioada decembrie – mai, la festivaluri importante din New York, Florence, Berlin, Paris sau Londra. Oleg mai predă una din #ProfesiileViitorului – animația. Iar participarea sa la workshop-ul Animation Worksheep a fost o piatră de temelie, oferindu-i ocazia să câștige o bursă la cel mai mare festival de animație din Europa, la Annecy”, a declarat reprezentantul Ministerului.

„”Tangled Tails” este un scenariu extrem de personal, căruia i-am oferit lacrimi și fiori în fiecare noapte de scris”, a scris pe o rețea de socializare cineastul moldovean Oleg Condrea.

Proiectul unui cineast din Moldova - desemnat „cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” la Cannes 7th Art Awards

Facebook/Andrei Chistol


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: