„Plecați în Siberia!”. Proteste în fața CC, unde este examinată sesizarea privind statutul special acordat limbii ruse (LIVE)
Full Article 2 minutes read

„Plecați în Siberia!”. Proteste în fața CC, unde este examinată sesizarea privind statutul special acordat limbii ruse (LIVE)

Curtea Constituțională examinează pe 21 ianuarie sesizarea privind statutul special acordat limbii ruse ca limbă de comunicare între minoritățile interetnice din Republica Moldova. În fața instituției s-au adunat mai mulți protestatari, dar și susținători ai acestei legi. 

La manifestație participă și liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Acesta s-a arătat indignat de faptul că la miting au venit reprezentanții Partidului „Ai noștri”, care susțin legea.

„A venit un grup de șovini care se comportă ca porcii ocupanți, că ei altfel nu pot. Au învățat în Republica Moldova și habar nu au de limba statului”, a declarat Vasile Costiuc.

„Cerem anularea legilor criminale!”, „Ocupanților”, „Plecați în Siberia!” și „Noi suntem acasă!”, au scandat Vasile Costiuc și susținătorii săi.

„Trebuie să vă cereți scuze în genunchi pentru depărtări, pentru foamete și pentru Transnistria. Sămânța românească nu piere!”, a mai strigat Vasile Costiuc.

În fața Curții Constituționale sunt și numeroși polițiști.

 

La mijlocul lunii decembrie, cu 55 de voturi ale deputaților, a fost votat în lectura a doua proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Ulterior, deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu au depus o sesizarea de verificare a constituționalității legii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: