captură video

„Plecați în Siberia!”. Proteste în fața CC, unde este examinată sesizarea privind statutul special acordat limbii ruse (LIVE)

Curtea Constituțională examinează pe 21 ianuarie sesizarea privind statutul special acordat limbii ruse ca limbă de comunicare între minoritățile interetnice din Republica Moldova. În fața instituției s-au adunat mai mulți protestatari, dar și susținători ai acestei legi. 

La manifestație participă și liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Acesta s-a arătat indignat de faptul că la miting au venit reprezentanții Partidului „Ai noștri”, care susțin legea.

„A venit un grup de șovini care se comportă ca porcii ocupanți, că ei altfel nu pot. Au învățat în Republica Moldova și habar nu au de limba statului”, a declarat Vasile Costiuc.

„Cerem anularea legilor criminale!”, „Ocupanților”, „Plecați în Siberia!” și „Noi suntem acasă!”, au scandat Vasile Costiuc și susținătorii săi.

„Trebuie să vă cereți scuze în genunchi pentru depărtări, pentru foamete și pentru Transnistria. Sămânța românească nu piere!”, a mai strigat Vasile Costiuc.

În fața Curții Constituționale sunt și numeroși polițiști.

 

La mijlocul lunii decembrie, cu 55 de voturi ale deputaților, a fost votat în lectura a doua proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Ulterior, deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu au depus o sesizarea de verificare a constituționalității legii.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: