VIDEO Protest la judecătorie în susținerea Marinei Tauber. Magistrații decid dacă deputata Partidului „ȘOR” va sta în izolator
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest la judecătorie în susținerea Marinei Tauber. Magistrații decid dacă deputata Partidului „ȘOR” va sta în izolator

Magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău examinează demersul de arest preventiv în privința Marinei Tauber în dosarul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”.  Deputata a fost adusă la Judecătorie de ofițerii CNA. Aceasta a declarat că se așteaptă la „o decizie corectă”.

În fața instituției s-au adunat mai mulți simpatizanți ai formațiunii precum și mai mulți colegi de partid ai Marinei Tauber, printre care și Reghina Apostolova, Denis Ulanov, primarul de Orhei Pavel Verejan, ș.a.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „opoziția presată și intimidată”, „jos mâinile de pe opoziție”, „Robul Maiei Sandu” și scandează „Marina, ești cu noi!”. „Marina, noi suntem cu tine”. De asemenea, ei acuză guvernarea de untimidarea Partidului „ȘOR”.

Deputata Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber riscă să-și petreacă ultimele 30 de zile în izolator, după ce procurorii a pus-o sub învinuire și au depus un demers de aplicare a măsurii preventive sub forma de arest preventiv pe un termen de 30 zile.


Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: