Marina Tauber ar putea râmâne după gratii. Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber ar putea râmâne după gratii. Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv

Deputata Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber riscă să-și petreacă ultimele 30 de zile în izolator, după ce procurorii a pus-o sub învinuire. Oamenii legii vor depune pe 23 iulie demersul de aplicare a măsurii preventive sub forma de arest preventiv pe un termen de 30 zile. Informația a fost confirmată pentru NM de procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022.

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Marina Tauber s-a arătat sigură în aceeași zi că va fi arestată pe parcursul zilei. Ea s-a declarat nevinovată și a spus că nu intenționează să părăsească țara, deși ar fi știut „încă de săptămâna trecută” că va fi reținută.

În dimineața de 21 iulie, oamenii legii au efectuat percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: