Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost reluată. Traseul spre vama Leușeni, parțial blocat (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost reluată. Traseul spre vama Leușeni, parțial blocat (VIDEO)

Manifestanții din Piața Marii Adunări Naționale au blocat pentru câteva minute circulația transportului în zonă. Mai multe tractoare au parcat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, însă la scurt timp au eliberat traseul. Unul dintre fermieri a tras o brazdă pe iarba din scuarul Catedralei. Proteste se desfășoară și în apropierea vamei Leușeni, unde se află mai multe mijloace tehnice ale agricultorilor. Fermierii au blocat traseul pentru camioane.

UPDATE (13:22) Manifestația s-a încheiat. Fermierii au anunțat că joi, la ora 11:00, se va desfășura o nouă acțiune de protest.

UPDATE (13:19) Agricultorii au retras tractoarele de pe partea carosabilă a blevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

„A fost o avertizare. Haideți să eliberăm traseul”, a declarat unul dintre manifestanți.

În Piața Marii Adunări Naționale se scandează „Vrem să fim auziți!”. Unul dintre tractoare a parcat pe iarba din scuarul Catedralei Mitropolitane.

În același timp, un grup de agricultori protestează în apropierea vamei Leușeni. Aceștia au declarat că vor permite doar microbuzelor să circule și au blocat parțial traseul. În prezent, se circulă doar pe o bandă.

„Camioanele nu vor fi lăsate să iasă din țară. Dacă vor încerca să treacă, vom bloca tot drumul”, a spus unul dintre demonstranți.

Manifestanții cer compensații de 3000 de lei per hectar și asigurări că banii vor fi acordați până în februarie, când începe semănatul, precum. Ei susțin că păstrarea TVA la cota de 8% pentru producția agricolă este un succes, însă nu este suficient.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: