„PSRM nu este un partid proeuropean”. Maia Sandu a spus cu ce partide va discuta despre „adunarea națională” din mai
Full Article 2 minutes read

„PSRM nu este un partid proeuropean”. Maia Sandu a spus cu ce partide va discuta despre „adunarea națională” din mai

În ajun, șefa statului Maia Sandu declara că va discuta în perioada următoare cu forțele politice proeuropene din Republica Moldova detalii legate de Adunarea Națională „Moldova Europeană”. La ProTV, președinta a fost întrebată care sunt partidele și dacă exclude o discuție cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). 

Întrebată care sunt partidele proeuropene cu care va discuta, Maia Sandu a declarat: „Știm care sunt partidele proeuropene. O să ne așezăm cu colegii și probabil în următoarele zile sau imediat după sărbătorile de Paște o să discutăm acest lucru”.

Potrivit șefei statului, „cel mai important este ca să ne consolidăm și să demonstrăm acest sprijin puternic, real, pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană, mai ales că acest lucru se va întâmpla cu doar 10 zile înainte de întrunirea șefilor de state și de Guverne la Comunitatea Politică Europeană”.

„În acea perioadă vom avea și mai multă atenție din partea presei internaționale datorită acestui eveniment. Iată și acest miting de susținere a integrării Europene a Republicii Moldova va putea să ajungă peste tot, inclusiv în țările membre ale UE”, a adăugat Sandu.

Președinta a fost întrebată și dacă exclude o discuție cu PSRM cu privire la evenimentul din 21 mai. „Partidul Socialiștilor nu este un partid proeuropean, știm acest lucru. Dacă oamenii care i-au votat sunt proeuropeni, bineînțeles că ei sunt bineveniți la acest eveniment”, a comunicat șefa statului.

„Toată lumea care crede cu adevărat și care susține cu adevărat acest demers este binevenită la acest eveniment”, a conchis Maia Sandu.

În ajun, Maia Sandu a anunțat că convoacă, pentru data de 21 mai, Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. Ulterior, șefa statului a comunicat jurnaliștilor cine se va ocupa de organizarea Adunării.

Tot pe 10 aprilie, PSRM a anunțat că Igor Dodon a devenit secretar executiv al partidului. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Republican al formațiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: