„Am primit mesaje de la primari, care au spus că sunt încântați”. Maia Sandu a precizat cine va organiza „adunarea națională” din mai
Full Article 2 minutes read

„Am primit mesaje de la primari, care au spus că sunt încântați”. Maia Sandu a precizat cine va organiza „adunarea națională” din mai

Șefa statului Maia Sandu a comunicat cine se va ocupa de organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”, planificată pentru 21 mai. „Este important ca partenerii noștri din Uniunea Europeană să vadă cât de mare este sprijinul cetățenilor Republicii Moldova pentru procesul de aderare”, a menționat președinta, la ProTV.

Întrebată cine se va ocupa de organizarea Adunării Naționale, președinta a răspuns: „Noi toți cei care sprijină acest proiect de țară al Republicii Moldova – aderarea la UE – se vor implica, vor participa. Bineînțeles autoritățile, autoritățile publice centrale, autoritățile publice locale. Să știți că imediat după ce am făcut anunțul, am primit câteva mesaje de la primari, care au spus că sunt încântați și vor pune umărul la organizarea evenimentului. Deci toată lumea care ține la Republica Moldova, la viitorul nostru și al copiilor noștri, va participa și la organizare dar și la adunare”.

„Atunci când vom avea câți mai mulți cetățeni care sprijină integrarea europeană, atunci vom avea și certitudinea că forțele politice care sunt la conducerea țării sunt forțe politice care contribuie și realizează aderarea Republicii Moldova la UE.

În ajun, Maia Sandu a anunțat că convoacă, pentru data de 21 mai, Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: